Artykuly spozywcze hurtownia

Produkty spożywcze pod wpływem działania różnych czynników, tj. powietrze, drobnoustroje, temperatura, ulegają szybkiemu rozkładowi i zepsuciu. Codziennie do śmietników trafia miliony ton zmarnowanej żywności (statystyki mówią, że żadna nasza rodzina wyrzuca do kosza 50 PLN każdego miesiąca), co w pozycji, gdy połowa biedniejszej części świata głoduje, jest sprawą groteskową.

http://agrocent.pl/erppolkas/sage-symfonia/sage-symfonia-erp-kadry-i-place-w-firmie/

Wpływów na ostatnie, w który rób zapobiegać marnotrawstwu życia jest znacznie, a jednym spośród nich stanowi częste przedłużenie jego mocy poprzez pakowanie próżniowe. Istnieje więc mechanizm, dzięki jakiemu z pojemnika lub worka, w pakowarkach próżniowych zostaje odessane powietrze, a hermetycznie zamknięte opakowania zapobiegają procesom utleniania produktów spożywczych - chronią produkty przed pleśnią, bakteriami, obsychaniem, utratą wartości odżywczych i smaku. Opakowaniem dla tego rodzaju przechowywania żywności są pojemniki oraz worki do pakowania próżniowego. Worki zbudowane są z folii PA/PE o standardowej grubości 70 mikronów (niektórzy producenci oferują grubości w przedziale 60μm - 230μm lub dopasowanie do wymogów klienta; podstawowa zasada doboru worków brzmi - im z szerszej folii, tymże wyjątkowo trwały), powinny mieć certyfikaty spożywcze i robić wymogi PZH. Folia PA/PE określa się dużą wytrzymałością mechaniczną na uderzenia, dużą przejrzystością i połyskiem (ważne do ekspozycji produktu), dobrą zgrzewalnością, możliwością nadruku, możliwością uzyskania folii metalizowanych, wysoką wartością (wykonana z wysokogatunkowej folii importowanej głównie ze Szwajcarii). Różna wytrzymałość oraz rozmiary worków sprawiają, że znalazły szerokie zastosowanie w pakowaniu produktów wędliniarskich, mięsnych, garmażeryjnych, mlecznych, kwaszonych, wędzonych, artykułów sypkich, lecz także produktów farmaceutycznych, elementów komputerowych, motoryzacyjnych. Worki do pakowania próżniowego można przechowywać bez obaw w chłodziarce i chłodniach przez masa lat, są neutralne dla właściwości przechowywanego efektu (nie zmieniają zapachu i smaku, nie nadają mu bliskich racji), niektóre przydają się od odmrażania jedzenia w mikrofalówce, mycia w zmywarce i wielokrotnego użytku. Zapakowane próżniowo w worki wyroby spożywcze to niezwykła metoda na przeszkoda marnotrawstwa. Tym szczególnie, że pakowanie próżniowe można podawać ponadto w polach domowych.