Hurtownia miesa slaskie

W poszczególnej z krakowskich hurtowni mięsa dokonywano procedury tzw. odświeżania mięsa, czyli fałszowania terminów przydatności do użytkowania oraz namaczania ciała w wodzie. Skandaliczne praktyki ujawnili dziennikarzom byli pracownicy hurtowni ciała w Krakowie, którzy przyznali, iż etykiety z datą siły na przeterminowanych przetworach zastępowano nowymi, aby firma za wszą cenę mogła wydawać niezdatne do spożycia produkty. Omawiany proces fałszowania był podobno tylko pozorną tajemnicą i znało o tym nawet szefostwo, które zawierało oko na złe praktyki we domowym domu mięsnym.

http://www.comarch-polkas.pl/comarch-erp-xl-cdn/modul-serwis-i-remonty-comarch-erp-xl/Moduł Serwis i remonty - Comarch ERP XL - POLKAS & COMARCH - Systemy ERP

Jest niestety obawa, iż opisane działalności są rutyną w wielu hurtowniach mięsach, co nakazuje potencjalnym klientom przywiązać też godniejszą uwagę podczas kupowania produktów pochodzenia zwierzęcego. Początkiem tych oburzających prac jest chęć zysku, lecz konsekwencje tego lekkomyślnego zachowania ponoszą konsumenci, jacy uważają się na efekcie tego łańcucha przyczynowo-skutkowego. Niestety, we wspomnianej wysoko hurtowni mięsa dochodziło może do jeszcze większych uchybień natury sanitarnej. Otóż część sprzedawanej przez zakład żywności umieszczano w mieszkaniach nie spełniających żadnych norm higienicznych, gdzie wręcz roiło się od chorobotwórczych zarazków i bakterii.

Takie wady są powszechnie akceptowane przez nieuczciwych hurtowników, ponieważ przedsiębiorcy pragną przede każdym utrzymać się na placu, nie zważając przy tym na zdrowie osób jedzących ich przygotowane produkty. Właściciele krakowskiej hurtowni mięsna zaprzeczają skandalicznym doniesieniom twierdząc, iż jest to perfidna zemsta niezadowolonych lub zwolnionych pracowników. Jak zwykle w ostatniego rodzaju sytuacjach, trudno jednoznacznie orzec, jaka ze stron konfliktu mówi prawdę. Badaniem tej kontrowersyjnej sprawy zajął się Sanepid, choć na wszystek wypadek sugerujemy wzmożoną ostrożność podczas kupowania produktów mięsnych.