Kasa fiskalna innova

Kuchnia polska składa się w większości na daniach mięsnych. To od rodzaju w który wykonamy wołowinę, wieprzowinę i drób zależy, czy nasz posiłek będzie wynikiem bądź porażką.

Mycie Mięso powinniśmy myć tuż przed przygotowaniem. Nie dokładnie tworzyć tego, jeśli mamy zamiar schować je do lodówki, bo w trakcie mycia czekamy na jego powierzchnię niebezpieczne bakterie, jakie potrafią przyspieszyć proces jego rozkładu. Po umyciu mięsa powinniśmy dokładnie umyć ręce. Też warto pamiętać o czystości w wypadku wszystkich przedmiotów (noże, deski do krojenia), z którymi surowe mięso miało styczność.

Krojenie i przynoszenie Mięso zawsze powinniśmy kroić w poprzek włókien. Dzięki temu po studium będzie ono soczyste i słabe. Do krojenia mięsa powinniśmy zawsze używać ostrego noża. Dobrym systemem stanowi jego każdorazowe ostrzenie i płukanie. Dzięki temu krojone przez nas kotlety nie będą nieestetycznie poszarpane. Stanowi obecne ważne szczególnie dlatego, że przez poszarpane brzegi wycieka sok, przez co mięso traci swoją soczystość i styl.

Najlepiej smakuje mięso wcześniej zamarynowane. Marynatę możemy przygotować z czosnku, oliwy z oliwek, rozmarynu lub innych ziół oraz przypraw. Żeby marynata znacznie się wchłonęła, warto wcześniej je rozpulchnić. Niezastąpiony może się wtedy okazać rozdrabniacz do ciała. Dzięki niemu ciało lepiej wchłonie wykonaną przez nas marynatę oraz będzie doskonalsze.

Obróbka termiczna Zamarynowane mięso możemy usmażyć, upiec lub udusić. Smażąc i dusząc, warto mieć, że na im młodszym ogniu będziemy ostatnie wyglądać, tym właściwie. Mięso łączy się w grupie z białka oraz tłuszczu, dlatego za krótka oraz doskonała temperatura powoduje, że zatrzymuje się ono krótkie i łykowate. Smażąc je na prostszej temperaturze sprawimy, że będzie rozpływało się w ustach. Podczas pieczenia warto zadbać o to, by mięso było co każdy czas podlewane tłuszczem. Dzięki temu uchroni ono naszą soczystość i zapach.