Maszyna do szprycowania miesa

Kotleciarka Maga jest prasą do mięsa, jakiej końcem jest rozbicie kawałków mięsa na plastry o stałej grubości (w relacje od potrzeb, na pełnej szerokości rozgniecenie jest taką tąż grubość). Praca urządzenia przyspiesza i umożliwia proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Efekt ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze stali nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie zainstalowane na wałkach obrotowych.

drukarka fiskalna cenaPosnet THERMAL FV - drukarka fiskalna Polkas Kraków

Prasa do kotletów znajduje użycie w pokojach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w budowie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe podzielone na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe skończone na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie ogromnej kwot rozbitych plastrów w toku bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w czasu godziny, przy czym ciało nie potrafi żyć mrożone, ani nie może mieć kości. Obsługa maszyny stanowi mocno prosta, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w projektu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dojazdu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na obniżone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności dających się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o regularnych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy winnym stanowić myte i suszone po każdorazowym kontakcie z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania i przekładni olejowej to kolejne atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszelkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały zauważone przez mężczyzn i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent akcesoriów do przemysłu spożywczego, kładąc się na nauki i sprawdzeniu zdobywanym od 1990 roku stosuje na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, trwałość oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.