Maszynka do miesa alfa 8

Wilk do mięsa to nic innego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest dobrze cięższa niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

kasy fiskalne online

Wielki wybór wilków na rynku pozwala na dobór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki ostatniemu etap na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na chwilę) natomiast nie wymaga niemałego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można szybko zdemontować, co znacznie ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, wchodzi na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała jakość wykonania decyduje o dużej sile maszyny. Jak wszystkie dania podawane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia kładzie się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do świata tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a następnie ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest wiązane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w relacji od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od rodzaju mięsa używa się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w przeciwne akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znaczne urządzenie, proste w umiarkowanych cenach, używane w placówkach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką skalę gdy w długich zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów a innych ulepszaczy.