Maszynka do miesa philips

Wilk do mięsa więc nic innego jak maszyna, służąca do rozdrobnienia i prowadzenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które poddawane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest mocno szybsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do ciała muszą płacić zapotrzebowaniom przetwórcy.

Szeroki wybór wilków na rynku idzie na wybór odpowiedniego dania na potrzeby placówki, dzięki obecnemu okres na wykonanie potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) oraz nie wymaga wysokiego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają budowę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co znacznie ułatwia obsługę, proces czyszczenia i utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie urządzenia ze zwykli nierdzewnej lub stopów aluminium, doskonała wartość wykonania decyduje o wysokiej sił maszyny. Jak całe urządzenia używane w sektorze spożywczym, wilki muszą spełniać warunki CE zaufania oraz higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia składa się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do zespołu tnącego. Zespół tnący wtłacza mięso w oczka siatki, a wtedy ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest dodawane z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i poddawane dalszym procesom obróbki, w współzależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W zależności od rodzaju mięsa bierze się siatki o innej średnicy oczek oraz noży. Wilki można zaopatrzyć w przeciwne akcesoria, które umożliwią np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To znaczne urządzenie, tanie w popularnych cenach, stosowane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie jest na taką różnicę gdy w prawdziwych zakładach produkcyjnych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów oraz własnych ulepszaczy.