Zrazy wolowe ewy wachowicz

Lub prawdopodobnie stanowić przedmiot smaczniejszego w własnym domu, niż świeży, jednocześnie jasny i jedzący kotlet schabowy usmażony na medal i cieniutko potłuczony? Aby schabowy miał idealną strukturę, pragnie być odpowiednio roztłuczony - na końcu, by mięso stawało się delikatne, a po przysmażeniu kruche, i tymczasem nie tak daleko, by kotlet nie był zbyt mały, inaczej wyda na soczystości. Oraz w sukcesie bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w normalnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by zdobyło odpowiednią grubość i budowę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z miękkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli samodzielnie skontrolować jakość ubijanych kotletów. Jednak przy znaczniejszej dawki kotletów, na dowód dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, lub gdy stosujemy do nich mięso coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie również to, gdy przyrządzamy kotlety w zakładach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością wydaje się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na tak takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Dlatego te, jeśli chcemy rozbijać mięso na kotlety często, w znaczącej liczbie, albo z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie wartości i zainwestujmy w specjalne urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest łatwo dostępna w obsłudze - wystarczy wprowadzić do niej kawałek mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całkowitej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, aby każde swoje steki były podzielone równomiernie, łatwo i łatwo, zatem nie posiada pozytywniejszego wyjścia, jak właśnie kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie stanowi wtedy taki ogromny nakład - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zatrudnieniu w czystości, zaś nie przesadnie kosztownym, kiedy umiało się zdawać.